Kartuli focaccia
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Itaalia, Euroopa, Eelroog

Kartuli focaccia

25 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    vett
  • 25 g
    värsket pärmi
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    oliiviõli
  • 4 dl
    täisteranisujahu
  • 6 dl
    nisujahu
  • Peale:
  • 6
    keedetud varajast kartulit
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 1.5 tl
    kuivatatud rosmariini
  • 1 tl
    meresoolahelbeid
 

Valmistamisjuhend

Murenda pärm leiges vees. Lisa sool, suhkur ja 1/2 dl õli. Sõtku taina hulka vähehaaval jahu. Sõtku veidi aega. Tainas võib jääda vedelavõitu. Lase tainal tund aega kerkida kohas, kus pole tuuletõmmet. Pihusta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile õli. Vajuta tainas jahuste kätega ahjuplaadile. Lase kinnikaetult pool tundi kerkida. Kui vaja, koori keedukartulid ja lõika viiludeks. Vajuta kartulid sügavale taina sisse. Pihusta kartulite peale õli, rosmariini ja meresoolahelbeid. Küpseta focaccia't 200-kraadise ahju keskmises osas 25–30 minutit või seni, kuni leib on küps. Lõika ruutudeks.