
Liigitus
Apelsini-juustukook
12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Vaata lihtsat juustukoogi retsepti! Suus sulav juustukook peidab endas muu hulgas apelsini, toorjuustu ja mascarpone\'t. Kaunista juustukook paari apelsiniviiluga.
Koostisosad
-
200 gDigestive'i küpsiseid
-
75 gmargariini
- Täidis:
-
4kanamuna
-
2 purki(400 g) maitsestamata toorjuustu
-
1 purk(250 g) mascarpone't
-
2 dlsuhkrut
-
2apelsini koor
-
0.5 dlvärskelt pressitud apelsinimahla
-
0.5 dlkartulitärklist
- Peale:
-
apelsiniviile
-
1 dlapelsinimarmelaadi
Valmistamisjuhend
Pane küpsised külmutuskotti ja purusta nt tainarulliga. Sulata rasvaine ja sega küpsisepuru hulka. Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisesegu vormi põhja ja pisut ka äärtesse. Eralda täidise jaoks munakollane munavalgest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta omavahel munakollased, juust ja suhkur. Pese apelsinid hoolikalt ja riivi apelsinikoor juustusegu hulka. Pigista välja apelsini mahl. Sega juustusegu hulka apelsinimahl ja kartulitärklis. Lisa ettevaatlikult juurde ka munavalgevaht. Vala segu vormi. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas umbes tund aega. Tõsta jahtuma. Enne vormist eemaldamist lase koogil korralikult maha jahtuda. Lõika koogi peale kaunistuseks paar apelsiniviilu. Soojenda marmelaad vedelaks kas mikrolaineahjus või kastrulis. Tõsta marmelaad lusikaga juustukoogi peale ja jahuta.