Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1 kglõhefilee keskosa
-
õli
- Marinaad:
-
5 dlvett
-
2 dlvalget veini
-
2 slmeresoola
-
4.5vürtspipart
-
1loorberileht
-
1 slsuhkrut
-
paar tillivart
- Kaunistuseks:
-
tilli
Valmistamisjuhend
Eemalda fileelt luud, kõhuääred ja nähtav rasv. Tõsta nahk allapoole kõrgema servaga õlitatud ahjuvormi. Lase leeme koostisained keema ja vala kala peale nii, et leem katab filee täielikult. Kui vaja, lisa valget veini.
Küpseta lõhet 100-kraadises ahjus 30 minutit. Tõsta kala jahtuma.
Lase kalal leemes täielikult maha jahtuda, selleks kulub umbes 2 tundi. Kalla leem vormist välja ja tõsta kala ühes tükis vaagnale. Kaunista tilliga.