Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1 kgveise ahjuliha
-
soola
-
purustatud musta pipart
- Punaveini-palsamiäädikakaste:
-
suhkrut
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
maisitärklist, kui vaja
-
2 dlküpsetusleent või lihapuljongit
-
1 dlpunast veini
-
1 dlvahukoort
-
2 slpalsamiveiniäädikat
Valmistamisjuhend
Hõõru liha pinnale soola ja pipart. Tõsta liha ahjuvormi ja lükka keskele lihatermomeeter. Küpseta 125-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 60–65 kraadi. Enne lahtilõikamist mähi ahjuliha korraks fooliumi sisse tõmbama. Mõõda kastme koostisained kastrulisse ja keeda umbes 10 minutit, kuni kaste pakseneb. Kui vaja, paksenda maisitärklisega.