Liigitus
Rebitud põrsalihaga pitsa
9 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Paljude lemmik rebitud põrsaliha maitseb hästi ka pitsa peal. Rebitud põrsaliha tegemine võtab pisut aega, kuid on lihtne – ja igati vaeva väärt.
Koostisosad
-
800 gpõrsa kaelakarbonaadi
-
vett
-
2 tlsoola
-
1sibul
-
2küüslauguküünt
-
jupp värsket ingverit
-
3 slsojakastet
-
1 tltšillipastat
- Pitsatainas:
-
3 dlvett
-
1 kottkuivpärmi
-
7 dlkõvanisujahu
-
1 tlsoola
-
3 sloliiviõli
- Lisaks:
-
1 purk(320 g) tomati-pastakastet
-
1 dlmeega grillkastet (Felix)
-
150 griivjuustu
Valmistamisjuhend
Aja vesi potis keema. Lisa liha ja eemalda vaht. Lisa sool, kooritud ja tükeldatud sibul, küüslauguküüned ja ingver ning sojakaste ja tšillipasta. Keeda väiksel kuumusel 3 minutit. Lisa nii palju vett, et liha on kaetud. Tõsta liha leemest välja ja mähi fooliumi.
Valmista pitsatainas. Sega kuivpärm osa jahu hulka. Sõtku pärmi-jahusegu 42-kraadisesse vette. Lisa sool, ülejäänud jahu ja õli. Sõtku tainast paar minutit. Kata tainas rätikuga ja lase 45 minutit kerkida. Jaga tainas kaheks ja rulli neist kaks ahjuplaadi suurust lehte. Tõsta tainaleht tainarulli abil küpsetuspaberile. Aja ahjuplaadid ahjus kuumaks. Rebi liha kahvliga ribadeks. Määri tainapõhjadele tomatikastet ja liha. Pigista peale meekaste. Puista üle riivjuustuga. Tõsta pitsad ahjuplaadile. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 12 minutit.