Liigitus
Aasiapärane broileri-nuudlisalat
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Isetehtud seesamivinegrett ja soolapähklid annavad broilerile aasiapärase maitse. Kui pakud broileri-nuudlisalatit külalistele, võid selle varem valmis teha ja tõsta kinnikaetult külmikusse ootama.
Koostisosad
-
3maitsestamata broileri rinnafileed
-
1 slõli
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
200 gnuudleid
-
1 slõli
-
200 gporgandeid
-
1 dlpurustatud soolapähkleid
- Seesamivinegrett:
-
0.5 dlrapsiõli
-
2 sllaimimahla
-
2 slsojakastet
-
2 slseesamiseemneid
-
1 tlriivitud värsket ingverit
-
0.5hakitud värsket tšillit
-
1 slkristall-roosuhkrut
Valmistamisjuhend
Tõsta broileri rinnafileed tund enne küpsetamist toasooja. Pruunista need õlis üsna suurel kuumusel. Vähenda kuumust ja hauta pannil kaane all küpseks, selleks kulub 5–7 minutit. Mähi broilerifileed fooliumisse ja lase neil 10 minutit tõmmata. Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees valmis, järgides pakendil olevat õpetust. Nõruta nuudlid ja lisa neile õli, et need kokku ei jääks. Koori ja riivi porgand jämeda riiviga. Viiluta küpsed broilerifileed. Sega kausis kokku nuudlid, broileriviilud, riivitud porgand ja purustatud pähklid. Sega kokku vinegreti koostisained. Sega kaste salati hulka. Enne serveerimist lase umbes veerand tundi maitsestuda. Võid salati ka varem valmis teha, kinni katta ja külmikusse ootama tõsta.