Krõbedad maapirnipätsid
Meeldib
4 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Eelroog

Krõbedad maapirnipätsid

4-le inimesele

 

Valmista maapirnist ja kartulist maitseküllaseid ja mahlakaid köögiviljapihve!

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    maapirne
  • 500 g
    jahuseid kartuleid
  • 1
    sibul
  • 1 spl
    õli
  • 1.5 spl
    kartulitärklist
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • poole sidruni koor, riivitud
  • 1 tl
    soola
  • jahvatatud musta pipart
  • praadimiseks õli
 

Valmistamisjuhend

Pese maapirnid ja kartulid hoolikalt puhtaks. Pane vesi potiga keema ning lisa kartulid kuuma vette. Lisa 5 minutit hiljem maapirnid ning keeda köögivili küpseks (veel kuni 12-15 minutit).

Koori ja riivi kartulid ja maapirnid suhteliselt kuumalt jämeda riiviga. Riivi külge jäävad koored viska ära.

Koori ja haki sibul kuubikuteks. Kuumuta pannil õli sees sibul klaasjaks ning lisa siis riivitud kartuli-maapirnimassile. Sega hulka ka kartulijahu ning lase jahtuda.

Lisa massile parmesan, sidrunikoor, sool ja pipar. Mätsi niiskete kätega segust kotletisuurused pätsikesed ning prae keskmisel kuumusel kummaltki poolt kuldseks ja krõbedaks.