
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
3.5 dlnisujahu
-
125 gvõid või margariini
-
0.5 purki(125 g) lahjat kohupiima
-
1 tlProvence'i ürdisegu
- Täidis:
-
1 dlpeenestatud ürte, näiteks basiilikut, peterselli, münti
-
tükk porrulauku
-
1küüslauguküüs
-
1 sloliiviõli
-
0.5 purki(125 g) lahjat kohupiima
-
1 dlkoort
-
1 dlriivitud parmesani
-
2kanamuna
-
soola
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Sega köögikombainis kokku jahu ja tükeldatud rasvaine. Lisa kohupiim ja maitsesegu ning surista kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas 12 väikse pirukavormi või muffinivormi põhjale ja äärtesse. Võid küpsetada ka ühe suure piruka. Tõsta tainapõhjad täidise tegemise ajaks külma. Peenesta ürdid. Peenesta loputatud porrulauk ja küüslauguküüs. Kuumuta porrut ja küüslauku õlis. Tõsta kõrvale ootama. Sega kokku kohupiim, koor, riivitud parmesan, munad, maitseained ja ürdid. Vajuta pirukapõhjadesse kahvliga auke ja jaga sibulasegu vormidesse. Tõsta peale juustusegu. Küpseta 225-kraadises ahjus väikseid pirukaid umbes 15 minutit ja suurt pirukat 20–25 minutit.