Kohupiimakook valge šokolaadi ja mustsõstardega
Meeldib
2 3
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sõbrapäev, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi

Kohupiimakook valge šokolaadi ja mustsõstardega

15 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 1 pakk
    (300 g) kaeraküpsiseid
  • 75 g
    sulatatud margariini
  • Täidis:
  • 6
    želatiinilehte
  • 300 g
    valget šokolaadi küpsetamiseks
  • 4 dl
    vahukoort
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 500 g
    kohupiima
  • 0.5 dl
    vett
  • Katteks:
  • 400 g
    külmutatud mustsõstraid
  • 2 dl
    moosisuhkrut
  • 2 dl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Valmista koogipõhi. Purusta küpsised köögikombainis või tainarulliga haamerdades kilekotis. Sulata rasv mikrolaineahjus kausis, lisa küpsisepuru ja sega ühtlaseks. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõduga 26 cm) põhja. Aseta vorm külmkappi. Valmista täidis. Aseta želatiinilehed külma vette ligunema. Sulata šokolaad ettevaatlikult mikrolaineahjus. Vahusta koor ja suhkur. Lisa kohupiim ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Lisa jahtunud šokolaad täidisele ja sega. Pigista želatiinilehtedest välja vesi ja aseta lehed 0,5 dl veega väikesesse kaussi. Kuumuta mikrolaineahjus, kuni želatiinilehed on vees lahustunud. Lase mõni hetk jahtuda ning lisa täidisele. Sega ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale. Kata vorm toidukilega. Lase külmkapis järgmise päevani tarduda. Puista üle külmutatud marjadega. Kuumuta vesi ja moosisuhkur keemiseni, lase veidi jahtuda. Tõsta segu lusikaga marjadele.