Liigitus
Koostisosad
-
0.2 pakkipärmi
-
2.5 dlkäesooja vett
-
1 tlsoola
-
1 slmett
-
2 slõli
-
6.5 dlnisu- või sepikujahu
-
250 gmozzarella't
-
2tomatit
-
100 gsuitsusinki
-
0.5potti basiilikut
- Peale:
-
1muna
-
soolahelbeid
Valmistamisjuhend
Viiluta mozzarella ja tomat. Tükelda sink. Sõtku kerkinud taigen laual ühtlaseks ja rulli jahuga kokkutehtult sentimeetri paksuseks nelinurgaks.
Pane sink, mozzarella, basiilik ja tomativiilud taina keskele. Pööra kõigepealt taigna servad täidise peale ja peale seda tõsta keskele üks pikk taignakülg. Lõike teine pikk taignakülg 2 cm laiusteks viiludeks. Tõsta viilud saia peale. Venita viile niipalju, et nende otsad ulatuksid saia alla. Lase 30 minutit kerkida.
Määri saia munaga ja raputa peale soolahelbeid. Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 30 minutit. Kui saia pind läheb liiga pruuniks, kata sai kahekordse küpsetuspaberiga.
Lahusta pärm leiges vees. Lisa sool, mesi ja õli. Sõtku taigna sisse nii palju jahu, et tekiks pehme leivataigen. Sõtku taigent korralikult ja lase sel 1 tund rätiku all kerkida.