Apelsini-karamellipuding
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Lihavõtted, Puuviljad, Gluteenivaba, Sünnipäev, Keeruline valmistada, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Apelsini-karamellipuding

4 portsjonit
Varu aega
Keeruline valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    vahukoort
  • 2 dl
    apelsinimahla
  • 1
    apelsini koor
  • 2
    kanamuna
  • 2
    munakollast
  • 1 dl
    suhkrut
  • Suhkruleem:
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    keevat vett
 

Valmistamisjuhend

Valmista suhkruleem. Pane suhkur kuivale külmale pannile. Kuumuta tasapisi, kuni suhkur muutub pruuniks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks massiks. Keeda veidi aega, kuni segu on ühtlane ja siirupilaadne. Jaga segu kohe väikeste ahjuvormide põhja. Tegutse kärmelt, kuna suhkur tahkub kiiresti. Ole tulise suhkruga ettevaatlik!

Pane potti koor ja apelsinimahl. Riivi hulka pestud apelsini koor. Kuumuta keemiseni. Vahusta kausis munad, munakollased ja suhkur. Nõruta hulka aurav koore-mahlaleem ning sega pidevalt. Jaga segu ahjuvormidesse suhkru peale.

Tõsta väikesed ahjuvormid kõrge äärega suurde ahjuvormi. Täida suur vorm kuuma veega nii, et vesi ulatub väikeste vormide poole peale. Küpseta ahjus 150 kraadi juures tund aega. Võta väikesed vormid veevannist välja ja lase jahtuda. Kata kilega ja lase hommikuni külmkapis jahtuda. Lükka pudingite ääred vormi küljest noaga lahti ja pööra taldrikutele tagurpidi.