Liigitus
Maasika-juustukook
12-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Maasika-juustukook on suve klassika! Juustukoogi põhja on lihtne teha Digestive\'i küpsistest. Enne serveerimist lase koogil vähemalt neli tundi või öö läbi hanguda. Eemalda kook vormist ja kaunista maasikatega.
Koostisosad
-
200 gDigestive'i küpsiseid
-
100 gmargariini
- Täidis:
-
5želatiinilehte
-
500 gmaasikaid
-
1.5 dlsuhkrut
-
4 dlvahukoort
-
1 purk(250 g) mascarpone't
-
1 purk(200 g) maitsestamata toorjuustu
-
1laimi mahl
- Peale:
-
maasikaid
Valmistamisjuhend
Pane küpsised külmutuskotti ja purusta nt tainarulliga. Sulata margariin ja sega hulka küpsisepuru. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhjale.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Püreesta puhastatud maasikad koos suhkruga. Vahusta koor. Vahusta teises kausis omavahel mascarpone ja toorjuust. Sega hulka maasikapüree. Kuumuta laimimahl keemiseni. Pigista vesi želatiinilehtedest välja ja lahusta lehed laimimahlas. Lase veidi jahtuda.
Vala segu ühtlase joana, samal ajal segades, maasikasegu hulka. Sega ettevaatlikult hulka ka vahustatud vahukoor. Vala segu küpsisepõhjale. Lase koogil vähemalt neli tundi või öö läbi hanguda. Eemalda kook vormist ja kaunista maasikatega.