Liigitus
Koostisosad
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
0.5 tlsoola
-
7 dlnisujahu
-
3 slsuhkrut
-
3muna
-
100 gmargariini
-
1 dlrosinaid
- Leem:
-
1.5 dlvett
-
0.5 dlsuhkrut
-
1.5 slrummi või sidrunimahla
- Glasuur:
-
1 dltuhksuhkrut
-
1 slsidrunimahla
Valmistamisjuhend
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa hulka sool, supilusikatäis suhkrut ja 2 dl jahu. Sega ühtlaseks massiks. Lase segul 15 minutit kerkida. Vahusta ülejäänud suhkur ja muna ning sega taigna hulka. Sõtku taigna sisse ülejäänud jahu. Lisa pehme margariin ja rosinad. Tee muffinivormid margariiniga kokku ja lõika neile küpsetuspaberist ääred, mis ulatuksid üle vormi. Täida vormid taignaga kuni poole vormini ja lase veel pool tundi kerkida. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Valmista leem. Lase suhkur ja vesi potis keema. Maitsesta leent rummi ja sidrunimahlaga. Nõruta soojade babade peale suhkruleent. Sega tuhksuhkrust ja sidrunimahlast glasuur ning sirista see jahtunud babade peale kaunistuseks.