Liigitus
Aedviljalasanje
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Hõrgus aedviljalasanjes saavad kokku aedviljade ja šampinjonide maitse. Aedviljalasanje on lihtne ja hea, kõhtu täitev argitoit.
Koostisosad
-
9lasanjeplaati
-
1värske baklažaan
-
1värske suvikõrvits
-
1punane paprika
-
200 gšampinjone
-
1pott basiilikut
-
8kirsstomatit
- Tomatikaste:
-
2 slõli
-
1sibul
-
3küüslauguküünt
-
3 sltomatipüreed
-
1 purkpurustatud tomateid
-
2 dlvalget veini või õunamahla
-
veidi suhkrut
-
1 tlpunet
-
musta pipart
-
soola
- Juustukaste:
-
2 slvõid
-
2 slnisujahu
-
4 dlpiima
-
100 griivjuustu
-
musta pipart
-
soola
Valmistamisjuhend
Viiluta baklažaan. Puista viiludele pisut soola ja lase neil „nutta“. Pühi pinnale tekkinud vedelik ära. Lõika aedviljad väikesteks kuubikuteks. Viiluta seened. Prae aedvilju pannil õlis. Peenesta sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat õlis, lisa ülejäänud ained ja lase kastmel 10 minutit haududa. Sulata kastrulis või, lisa pidevalt segades jahu ja piim. Hauta hetk, maitsesta ja lisa pool juustust. Pane ahjuvormi põhja tomatikastet, lisa kihiti peale lasanjeplaate, aedviljasegu, basiilikulehti ja tomatikastet. Vala peale juustukaste, lisa poolitatud tomatid, riivjuust ja basiilik. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Lase enne serveerimist pisut seista.