
Liigitus
Kreveti-kitsejuustupirukas
10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Kartulipudrupulber teeb kokkamise mugavamaks. Küpseta hõrk kreveti-kitsejuustupirukas, mille tainas on tänu Kreeka jogurtile mahlasem. Piruka täidises on muu hulgas külmutatud krevette, kitsejuustu ja créme fraîche´i. Kaunista pirukas tilliga ja paku juurde värsket salatit.
Koostisosad
- Põhi:
-
100 gkartulipudrupulbrit
-
2 dltäisteranisujahu
-
100 gmargariini või võid
-
0.8 dlKreeka jogurtit
- Täidis:
-
2 pakki(à 180 g) külmutatud krevette
-
1pott tilli
-
1 slpurustatud roseepipart
-
100 gkitsejuustu
-
150 gcrème fraîche´i
-
2kanamuna
Valmistamisjuhend
Valmista põhi. Sega kartulipudrupulber jahuga. Sega sõrmedega hulka ka margariin või või. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Vajuta tainas määritud pirukavormi põhjale ja äärtesse. Nõruta sulanud krevetid kuivaks, vajutades neid sõelas kergelt lusikaga. Tõsta krevetid pirukapõhjale. Lisa hakitud till, roseepipar ja tükeldatud kitsejuust. Sega kokku crème fraîche ja kanamunad. Kalla segu täidisele. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas 35–40 minutit või kuni täidis on hüübinud.