Liigitus
Bostoni sai spinati ja juustuga
20 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Soolane Bostoni sai sobib ka külalistele pakkumiseks. Paku suus sulavat spinati-juustusaia supi juurde või õhtusöögi kõrvale.
Koostisosad
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
1 slsuhkrut
-
1 tlsoola
-
8 dlsaiajahu
-
75 gmargariini
- Täidis:
-
200 gvärsket spinatit
-
1 dltükeldatud päikesekuivatatud tomateid
-
150 griivitud mozzarella't
-
veidisoola
-
veidipurustatud musta pipart
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
Valmistamisjuhend
Soojenda piim käesoojaks. Lahusta piimas pärm. Lisa suhkur, sool ja osa jahust ning sega ühtlaseks. Lisa pehme margariin ja ülejäänud jahu. Sõtku sitkeks tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Rulli tainas õhukeseks nelinurkseks leheks. Eemalda spinati jämedad leherootsud. Lase spinat kuumas vees korraks keema ja loputa külma veega. Pigista kuivaks. Laota spinatilehed, tomatitükid ja riivjuust tainale. Maitsesta. Keera tainas rulli. Lõika rull üheksaks tükiks. Vooderda lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 24–26 cm) küpsetuspaberiga. Pane rullitükid, lõikepind ülespoole, vormi, jäta tükkide vahele ruumi. Kata rätikuga ja lase 20 minutit kerkida. Määri pind munaga. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 30 minutit.