
Liigitus
Veinis hautatud kana
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Kana veinis on klassikaline Prantsuse roog, mida on lihtne ka ise valmistada. Vaata õpetust! Võid oma maitse järgi kasutada kas punast või valget veini.
Koostisosad
-
1 kgbroilerikintse või -koibi
-
1 dlnisujahu
-
1 tlsoola
-
0.5 tlmusta pipart
-
3 slõli
-
1 karpvärskeid šampinjone
-
120 gpeekonit
-
3küüslauguküünt
-
4väikest sibulat
-
4 dlpunast või valget veini
-
2 dlpasseeritud tomatit
-
1 dlvett
-
1kanapuljongikuubik
-
1loorberileht
-
2 sltüümiani
-
hakitud peterselli
Valmistamisjuhend
Lõika broilerikintsud kolmeks. Puhasta seened ja lõika suuremad pooleks. Tükelda peekon. Koori ja poolita sibulad. Maitsesta nisujahu soola ja pipraga. Keera broileritükke jahusegus.
Kuumuta praepannil õli ja pruunista broileritükid paaris jaos ning tõsta haudepotti või ahjuvormi. Pühi pann puhtaks, prae peekon ja lisa broileritükkidele. Vala peale vein, passeeritud tomat ja vesi. Murenda hulka puljongikuubik. Lisa maitseained. Kata haudepott kaanega ja lase 175-kraadises ahjus 1 tund haududa. Lisa šampinjonid ja küpseta ilma kaaneta veel umbes pool tundi. Maitse ja lisa soovi korral maitseaineid. Haki pinnale peterselli.