Liigitus
Sparglipirukas
4 portsjonit
” Kevadine sparglipirukas sobib piduroaks ning on lõunaoote või sõpradega koos veedetud õhtu krooniks. Proovi ka hõrgutava lõunaeinena salati kõrvale. Lase pirukal enne serveerimist veidi jahtuda.
Koostisosad
-
100 gvõid
-
0.5 dlriivitud parmesani
-
2.5 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
2 slkülma vett
- Täidis:
-
1 kimpvärskeid spargleid
-
1 dlriivitud parmesani
-
150 gcrème fraîche'i
-
100 gtoorjuustu ürtidega
-
2muna
-
3 slhakitud basiilikut
-
0.8 tlsoola
-
veidi musta pipart
Valmistamisjuhend
Näpi tükeldatud või, parmesan, jahu ja sool segamini. Lisa vesi ja sega tainas kiirelt ühtlaseks massiks. Rulli tainas õhukeseks, paki toidukilesse ning lase täidise valmimiseni külmkapis seista.
Koori sparglid ja lõika ära kõva puitunud ots. Keeda spargleid soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit. Nõruta sõelal ning lõika kaheks osaks. Lõika tüvepoolsed osad sentimeetristeks viiludeks. Sega toorjuust crème fraîche'iga, lisa munad, parmesan, basiilik ja sool. Maitsesta segu pipraga.
Kata lahtikäiva ahjuvormi (diameeter 23–25 cm) põhi küpsetuspaberiga, määri vormi servad rasvaga. Laota tainas vormi, nii et pirukale jääksid 2–3 cm kõrgused servad. Aseta spargliviilud vormi põhja ning vala üle toorjuustuseguga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, lisa sparglitükid ning küpseta veel umbes 15 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pealt kuldpruun. Lase pirukal enne serveerimist veidi jahtuda.