Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
100 gvõid
-
3 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
0.5 dlvett
- Täidis:
-
140 gpeekonit
-
1sibul
-
150 griivitud Emmentali juustu
-
4muna
-
3 dlkoort
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tlmusta pipart
-
0.5 dlhakitud peterselli
-
1 tltüümiani
- Kaunistuseks:
-
paprikat
Valmistamisjuhend
Tõsta peekon pannilt ning hauta hakitud sibul peekonirasvas klaasjaks. Sega munad, riivjuust ja maitseained koorega. Puista peekonitükid, hakitud sibul ja petersell vormi. Vala üle kooreseguga. Küpseta pirukat ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 35 minutit.
Kontrolli, kas täidis on keskelt hüübinud; vajadusel küpseta veel mõnda aega.
Näpi või, jahu ja sool puruks. Lisa külm vesi ja sega tainas kiiresti ühtlaseks. Laota tainas lahtikäiva vormi (läbimõõduga u 25 cm) põhja ja servadele. Jäta pirukale umbes 3 cm kõrgused servad. Aseta põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Haki peekon ning pruunista kergelt pannil.