
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
15 gvõid
-
2 purki(a 425 g) konservaprikoose
- Katteks:
-
2muna
-
1 dlsuhkrut
-
1 tlvanillisuhkrut
-
1 purk(1,5 dl) crème fraîche´i
-
1 dlkoort või aprikoosileent
-
1 dlnisujahu
-
1 dlmandlijahu
- Peale panemiseks:
-
2 slfariinsuhkrut
-
purustatud mandleid
Valmistamisjuhend
Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri pirukavorm võiga ja aseta selle põhjale nõrutatud aprikoosid poolikud. Sega crème fraîche ja aprikoosileem (või kasuta ainult aprikoosileent, kui piimatoode ei sobi). Vahusta munad. Lisa suhkur ja jätka vahustamist seni, kuni vaht on hele. Lisa leem, jahu ja mandlijahu. Vala segu vormi aprikooside peale. Raputa pinnale fariinsuhkrut. Küpseta ahjus keskmisel tasandil umbes 25 minutit seni, kuni pind on pruunikas. Serveeri pirukat jahtunult, külma vaniljekastmega.