Mustikasaiad
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Marjad, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Mustikasaiad

18 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 75 g
    margariini
  • 2 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 3 sl
    leiget vett
  • 1 tl
    kardemoni
  • 0.2 tl
    soola
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 7.5 dl
    nisujahu
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Täidis:
  • 1 pakk
    (200 g) külmutatud mustikaid
  • 4 sl
    moosisuhkrut
  • 2 sl
    kartulitärklist
 

Valmistamisjuhend

Sulata rasvaine ja vala hulka piim. Lahusta pärm käesoojas vees kas kausis või köögikombaini tainakausis. Lisa maitseained ja leige rasva-piimasegu ning muna. Lisa jahu ja sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku tainas jahuga kaetud laual sitkemaks. Jaga tükkideks ja vormi väikesed saiad. Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all 15 minutit kerkida.

Sega kokku mustikad, moosisuhkur ja kartulitärklis. Vajuta kerkinud saiade keskele klaasipõhjaga süvend. Kasta klaasipõhja vahepeal jahusse, et see saia külge kinni ei jääks. Määri saiad lahtiklopitud munaga ja jaga täidis süvenditesse. Küpseta saiu 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 12 minutit.