
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Mustsõstra Tosca-ruudud
20-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Küpseta mustsõstardest suus sulavaid ruudud kas magustoiduks või näiteks lõunaooteks. Paku Tosca-ruutude juurde vanillikastet.
Koostisosad
-
2kanamuna
-
1.5 dlsuhkrut
-
50 gsulavõid
-
2 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
1 dlpiima
-
1.5 dlmustsõstraid
- Glasuur:
-
100 gvõid
-
1 dlsuhkrut
-
100 gmandlilaaste
-
0.5 dlkaerahelbeid
-
2 slpiima või koort
-
2 slnisujahu
-
1 tlvanillisuhkrut
Valmistamisjuhend
Vooderda nelinurkne ahjuvorm (u 20 x 25 cm) küpsetuspaberiga. Vahusta munad ja suhkur, lisa hulka pisut jahtunud sulavõi. Sega taina hulka kuivained ja piim. Kalla tainas vormi ja suru mustsõstrad taina sisse. Küpseta põhi 200-kraadises ahjus poolküpseks, u 10–12 minutit.
Mõõda glasuuri koostisained väiksesse kastrulisse. Lase segu keema ja vala tainapõhjale. Küpseta ahjus veel umbes 10 minutit, kuni tainas on küps. Lõika ruutudeks ja paku vanillikastmega.