Šampinjonirisoto
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab seeni, Itaalia, Pearoog

Šampinjonirisoto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 300 g
    šampinjone
  • 7 dl
    kanapuljongit
  • 25 g
    margariini
  • 3 dl
    risotoriisi
  • 1 dl
    kuiva valget veini
  • 2 sl
    vahukoort
  • 0.5 tl
    tüümiani
  • 1 dl
    tugevamaitselist riivitud juustu, näiteks pikalt laagerdunud Emmentali juustu.
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Tükelda seened. Kuumuta kanapuljong kastrulis keemiseni. Prae seeni teflonkattega kastrulis, kuni vedelik neist aurustub. Lisa sibul, küüslauk ja veidi margariini. Prae mõni hetk. Lisa riis ja sega, kuni riis on läbipaistev. Lisa natuke kuuma kanapuljongit ja lase sel riisi imenduda. Jätka järk-järgult puljongi lisamist. Lõpuks lisa vein ja koor ning kuumuta segu keemiseni. Maitsesta risoto tüümiani ja riivitud juustuga. Riis on parajalt pehme, kui see on maitstes veel veidi al dente.