Meeldib
2
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1sibul
-
1küüslauguküüs
-
300 gšampinjone
-
7 dlkanapuljongit
-
25 gmargariini
-
3 dlrisotoriisi
-
1 dlkuiva valget veini
-
2 slvahukoort
-
0.5 tltüümiani
-
1 dltugevamaitselist riivitud juustu, näiteks pikalt laagerdunud Emmentali juustu.
Valmistamisjuhend
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Tükelda seened. Kuumuta kanapuljong kastrulis keemiseni. Prae seeni teflonkattega kastrulis, kuni vedelik neist aurustub. Lisa sibul, küüslauk ja veidi margariini. Prae mõni hetk. Lisa riis ja sega, kuni riis on läbipaistev. Lisa natuke kuuma kanapuljongit ja lase sel riisi imenduda. Jätka järk-järgult puljongi lisamist. Lõpuks lisa vein ja koor ning kuumuta segu keemiseni. Maitsesta risoto tüümiani ja riivitud juustuga. Riis on parajalt pehme, kui see on maitstes veel veidi al dente.