Lillkapsa-ahjupitsa
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid, Itaalia, Pearoog

Lillkapsa-ahjupitsa

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2
    lillkapsast (u 900 g)
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 0.5 tl
    soola
  • 3
    kanamuna
  • 2 dl
    riivitud parmesani
  • Katteks:
  • 2 dl
    purustatud tomateid
  • 3 sl
    tomatipüreed
  • 1
    küüslauguküüs
  • 2 tl
    punet
  • 225 g
    mozzarella't
  • 2.5
    tomatit
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • basiiliku lehti
  • rukolat
 

Valmistamisjuhend

Tükelda lillkapsas väikesteks tükkideks kas noaga või köögikombainis. Prae lillkapsast pannil kahes osas umbes 3 minutit. Kalla kaussi ja lase jahtuda. Lisa sool, munad ja riivitud parmesan.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota lillkapsasegu õhukese kihina paberi peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

Sega purustatud tomatid tomatipüree, purustatud küüslaugu ja punega. Laota segu põhja peale. Lisa pinnale viilutatud tomatid ja mozzarella. Maitsesta musta pipraga. Küpseta pitsat veel umbes 15 minutit. Puista pinnale basiilikut ja rukolat.