Kreekapärased ahjukartulid
Meeldib
7 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab tsitruseid, Vahemere, Pearoog

Kreekapärased ahjukartulid

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    kartuleid
  • 3 sl
    oliiviõli
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • veidi soola
  • 0.5 tl
    punet
  • 200 g
    fetajuustu
 

Valmistamisjuhend

Pese ja koori kartulid ning lõika sektoriteks. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Kurna ning lase kuivaks auruda. Vala kartulid ühtlaselt ahjuplaadile ning piserda üle oliiviõliga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit. Tõsta kartulid ahjust välja ja riivi neile peale küüslauku ja sidrunikoort. Maitsesta soola ja punega. Tükelda fetajuust ja puista kartulitele. Küpseta veel 5 minutit. Serveeri soojalt.