Kahe kapsa gratään
Meeldib
1 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog, Pearoog

Kahe kapsa gratään

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    brokolit
  • 300 g
    lillkapsast
  • 4 viilu
    saia
  • 2 sl
    õli
  • 1
    küüslauguküüs
  • Kaste:
  • 25 g
    võid
  • 3 sl
    nisujahu
  • 4 dl
    piima
  • 2 dl
    riivitud juustu
  • 0.8 tl
    soola
  • 1 tl
    punet (oreganot)
  • 0.2 tl
    valget või musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Lõika kapsad tükkideks. Keeda kapsaid soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, kurna korralikult ja pane ahjuvormi. Purusta küüslauk ja sega õliga. Pintselda saiaviiludele küüslauguõli ja lõika viilud 2-3-ks osaks. Sulata kastme jaoks potis või, lisa jahu ja sega. Vala potti piim ja sega pidevalt. Lase kastmel oma 5 minutit väiksel tulel keeda. Lisa maitseained ja pool riivjuustu kogusest. Vala kaste kapsaste peale. Lisa saiaviilud ja vajuta need osaliselt kastme sisse. Raputa pinnale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni kastme pind on veidi värvi saanud.