Itaalia salat
Meeldib
0 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Itaalia, Eelroog

Itaalia salat

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2
    koorega keedetud porgandit
  • 2
    koorega keedetud kartulit
  • 100 g
    keedusinki
  • 1
    hapukas õun
  • pool kurki
  • 1
    marineeritud kurk
  • 2 dl
    külmutatud herneid
  • 2 dl
    keedetud pastat, näiteks tükeldatud spagette või väikesi merekarpe
  • Kaste:
  • 1 dl
    vahukoort
  • 2 dl
    hapukoort
  • 2 sl
    majoneesi
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 tl
    suhkrut
  • 1.5 sl
    kanget sinepit
  • valget pipart
  • Majonees:
  • 1
    munakollane
  • 1 tl
    sinepit
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 0.2 tl
    valget pipart
  • 2 tl
    veiniäädikat
  • 1.5 dl
    õli
 

Valmistamisjuhend

Sega maitseained munakollasega. Lisa õli peenikese joana, vahustades segu samal ajal mikseriga. Kui segu taheneb, lisa veiniäädikas. Kui lisad õli liiga kiiresti, võib see eralduda ja segu muutub vedelaks.

Salat:

Keeda porgandid ja kartulid. Lõika kooritud porgandid ja kartulid, sink, õun, kurk ja marineeritud kurk peenikesteks ribadeks. Keeda pasta al dente. Kurna ja loputa pastat, et see kokku ei kleepuks. Vala tükeldatud koostisosad kaussi koos hernestega. Sega vahustatud koor teiste kastme koostisosadega kokku. Sega kaste ja salati koostisosad ühtlaseks seguks. Lase külmas maitsestuda. Salat säilib külmas mitu päeva. Nõuanne: soovi korral võid kasutada salatikastmes ka kohvikoorega lahjendatud lahjat majoneesi.