Liigitus
Koostisosad
-
2koorega keedetud porgandit
-
2koorega keedetud kartulit
-
100 gkeedusinki
-
1hapukas õun
-
pool kurki
-
1marineeritud kurk
-
2 dlkülmutatud herneid
-
2 dlkeedetud pastat, näiteks tükeldatud spagette või väikesi merekarpe
- Kaste:
-
1 dlvahukoort
-
2 dlhapukoort
-
2 slmajoneesi
-
0.5 tlsoola
-
2 tlsuhkrut
-
1.5 slkanget sinepit
-
valget pipart
- Majonees:
-
1munakollane
-
1 tlsinepit
-
0.5 tlsoola
-
1 tlsuhkrut
-
0.2 tlvalget pipart
-
2 tlveiniäädikat
-
1.5 dlõli
Valmistamisjuhend
Sega maitseained munakollasega. Lisa õli peenikese joana, vahustades segu samal ajal mikseriga. Kui segu taheneb, lisa veiniäädikas. Kui lisad õli liiga kiiresti, võib see eralduda ja segu muutub vedelaks.
Salat:
Keeda porgandid ja kartulid. Lõika kooritud porgandid ja kartulid, sink, õun, kurk ja marineeritud kurk peenikesteks ribadeks. Keeda pasta al dente. Kurna ja loputa pastat, et see kokku ei kleepuks. Vala tükeldatud koostisosad kaussi koos hernestega. Sega vahustatud koor teiste kastme koostisosadega kokku. Sega kaste ja salati koostisosad ühtlaseks seguks. Lase külmas maitsestuda. Salat säilib külmas mitu päeva. Nõuanne: soovi korral võid kasutada salatikastmes ka kohvikoorega lahjendatud lahjat majoneesi.