Meeldib
2
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Gluteenivaba tomati-juustupirukas
6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Kasuta pirukas eri värvi tomateid, nii näeb pirukas rõõmsam välja.
Koostisosad
-
100 gvõid või margariini
-
3 dlgluteenivaba jahusegu
-
0.5 dlriivitud parmesani
-
0.5 tlsoola
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1 dlkülma vett
- Peale:
-
3 slrohelist või punast pestot
-
150 griivjuustu
-
250 gtomateid
-
1 tljahvatatud musta pipart
-
0.5potti basiilikut
Valmistamisjuhend
Sega sõrmedega kokku jahu, riivitud parmesan, sool, küpsetuspulber ja või. Lisa kiiresti segades hulka vesi. Vajuta tainas jahuste kätega pirukavormi (läbimõõt 28 cm) põhjale ja servadele. Äärista servad fooliumiga, et tainas küpsetamise ajal üle ääre ei valguks. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 12 minutit. Määri pesto pirukapõhjale, pane peale riivjuust ja poolitatud tomatid. Jahvata peale musta pipart. Küpseta veel 12–15 minutit. Kaunista basiilikulehtedega.