Gluteenivaba tomati-juustupirukas
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Itaalia, Eelroog, Pearoog

Gluteenivaba tomati-juustupirukas

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Kasuta pirukas eri värvi tomateid, nii näeb pirukas rõõmsam välja.

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    võid või margariini
  • 3 dl
    gluteenivaba jahusegu
  • 0.5 dl
    riivitud parmesani
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 dl
    külma vett
  • Peale:
  • 3 sl
    rohelist või punast pestot
  • 150 g
    riivjuustu
  • 250 g
    tomateid
  • 1 tl
    jahvatatud musta pipart
  • 0.5
    potti basiilikut
 

Valmistamisjuhend

Sega sõrmedega kokku jahu, riivitud parmesan, sool, küpsetuspulber ja või. Lisa kiiresti segades hulka vesi. Vajuta tainas jahuste kätega pirukavormi (läbimõõt 28 cm) põhjale ja servadele. Äärista servad fooliumiga, et tainas küpsetamise ajal üle ääre ei valguks. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 12 minutit. Määri pesto pirukapõhjale, pane peale riivjuust ja poolitatud tomatid. Jahvata peale musta pipart. Küpseta veel 12–15 minutit. Kaunista basiilikulehtedega.