Beseekook šokolaadi ja datlitega
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Gluteenivaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Sõbrapäev, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Beseekook šokolaadi ja datlitega

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske apelsin
  • 100 g
    pehmeid kuivatatud datleid
  • 6
    munavalget
  • soola
  • 3 dl
    suhkrut
  • 100 g
    sarapuupähkleid
  • 200 g
    tumedat šokolaadi
  • Kaunistamiseks:
  • 3 dl
    vahukoort
  • 1 sl
    suhkrut
  • tumedat šokolaadi
 

Valmistamisjuhend

Pressi apelsinist välja mahl ja riivi koor. Haki datlid väikesteks tükkideks. Leota datleid apelsinimahlas 10 minutit. Nõruta; jäta alles 1 sl mahla. Purusta pähklid ja šokolaad. Vahusta munavalged soolaga. Lisa pidevalt vahustades vähehaaval suhkur, kuni munavalged on muutunud tihkeks vahuks. Lisa apelsinimahl. Lisa purustatud šokolaad ja pähklid ettevaatlikult segades munavahule. Lisa datlid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse ahjuvormi ja küpseta ahju alumises osas 160 kraadi juures umbes 1 h 15 min, kuni pind on krõbe, aga sisu veel kergelt niiske. Lase jahtuda. Ära ehmata, kui koogi pind vajub madalamaks või praguneb – see on beseekoogi puhul loomulik. Võta kook vormist välja. Vahusta koor suhkruga. Purusta šokolaad või lõika sellest koorimisnoaga laastud. Kaunista kook vahukoore ja šokolaadiga.