Liigitus
Koostisosad
-
1värske apelsin
-
100 gpehmeid kuivatatud datleid
-
6munavalget
-
soola
-
3 dlsuhkrut
-
100 gsarapuupähkleid
-
200 gtumedat šokolaadi
- Kaunistamiseks:
-
3 dlvahukoort
-
1 slsuhkrut
-
tumedat šokolaadi
Valmistamisjuhend
Pressi apelsinist välja mahl ja riivi koor. Haki datlid väikesteks tükkideks. Leota datleid apelsinimahlas 10 minutit. Nõruta; jäta alles 1 sl mahla. Purusta pähklid ja šokolaad. Vahusta munavalged soolaga. Lisa pidevalt vahustades vähehaaval suhkur, kuni munavalged on muutunud tihkeks vahuks. Lisa apelsinimahl. Lisa purustatud šokolaad ja pähklid ettevaatlikult segades munavahule. Lisa datlid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse ahjuvormi ja küpseta ahju alumises osas 160 kraadi juures umbes 1 h 15 min, kuni pind on krõbe, aga sisu veel kergelt niiske. Lase jahtuda. Ära ehmata, kui koogi pind vajub madalamaks või praguneb – see on beseekoogi puhul loomulik. Võta kook vormist välja. Vahusta koor suhkruga. Purusta šokolaad või lõika sellest koorimisnoaga laastud. Kaunista kook vahukoore ja šokolaadiga.