Baba ghanoush
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Suvi, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab tsitruseid, Araabia, Eelroog

Baba ghanoush

6-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2 tk
    (u 700 g) baklažaani
  • 1
    suur küüslauguküüs
  • 0.5 dl
    sidrunimahla
  • 2 sl
    tahini pastat
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 sl
    peterselli
 

Valmistamisjuhend

Loputa baklažaanid ja tõsta tervena ahjuvormi. Rösti ahjus 225 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni sisu on pehme ja pind on tume. Keera baklažaanid poole röstimise ajal ümber.

Lase veidi jahtuda ja eemalda lusikaga sõela sisse sisu. Lase veidi aega nõrguda. Tõsta pasta kaussi ja maitsesta riivitud küüslauguküünega. Lisa sidrunimahl, tahini ja õli, maitsesta soolaga.

Püreesta saumikseriga nii, et segu jääb veidi tükiliseks. Sega hulka osa petersellist ja ülejäänu jäta kaunistuseks. Piserda pinnale veidi õli.