Köögiviljalasanje
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Varu aega, Pastatoidud, Sisaldab piima, Itaalia, Pearoog

Köögiviljalasanje

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    õli
  • 1 purk
    purustatud tomateid
  • 1 dl
    vett
  • 500 g
    külmutatud köögivilju
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • 1 tl
    Provence'i ürdisegu
  • 1 purk
    konserveeritud šampinjone
  • 200 g
    lasanjeplaate
  • Juustukaste:
  • 50 g
    margariini
  • 0.8 dl
    nisujahu
  • 8 dl
    piima
  • 200 g
    riivjuustu
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.2 tl
    purustatud rohelist pipart
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, hauta selles veidi aega sibulat. Lisa küüslauk, purustatud tomatid, vesi, külmutatud köögiviljad ja maitseained. Kuumuta, kuni köögiviljad on sulanud. Lisa tükeldatud šampinjonid. Tõsta segu kõrvale. Valmista juustukaste. Sulata kastrulis margariin, lisa nisujahu ja sega. Lisa jaokaupa piim, samal ajal pidevalt segades. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud. Maitsesta soola ja purustatud rohelise pipraga. Lisa riivjuust ja kuumuta pidevalt segades, kuni juust on sulanud. Pane lasanje ahjuvormis kokku. Vala vormi põhja juustukastet, kata lasanjeplaatidega. Vala peale köögiviljakastet ja juustukastet. Kata lasanjeplaatidega, seejärel köögivilja- ja juustukastmega. Jätka samamoodi kihtide tegemist. Jäta kõige pealmiseks kihiks lasanjeplaadid ja juustukaste. Küpseta lasanjet 175 kraadi juures umbes 40 minutit.