Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Jaanipäeva pidulaud - ideed, mis viivad keele alla

Jaanipäevaga saab alguse suvepidude hooaeg. Eks ole juba küllalt kartulisalatit ja täidetud mune söödud, nüüd on aeg midagi uut ja huvitavat proovida. Et jaaniõhtu oleks meeldejääv ning peolaua ettevalmistus võimalikult lihtne ja ajasäästlik, oleme kokku pannud mitmekesise valiku retsepte, mis sobivad nii grillipeole kui ka sumedatel suveõhtutel nautimiseks.

Retseptide hulgas on nii suupisteid kui ka toekamaid roogasid, mis rõõmustavad nii liha-, kala- kui ka taimetoidu austajaid.

Ja mis kõige mugavam – iga retsepti juures on vajalikud koostisosad kenasti välja toodud, nii et tuleb vaid retsept avada ja tooted ostukorvi lisada. Nii lihtne see ongi!

Ahjukartulid suitsulõhetäidisega

Klassikalised ahjukartulid saavad uue kuue tänu pehmele suitsulõhekreemile. Lihtne valmistada, maitserikas ja täiuslik valik nii argiõhtuks kui pidulikumale lauale.

Krõbedad porgandid peekonis

Krõbedasse peekonisse keeratud porgandid ja porgandipealsetest valmistatud värske dipp loovad mõnusa maitsekoosluse. Sobib suurepäraselt suviseks suupisteks või lisandiks grilltoitude kõrvale.

Grillitud halloumi-suvikõrvitsarullid

Grillil kergelt pruunistunud suvikõrvitsaviilud rullitakse ümber halloumi juustu ja maitsestatakse sidruni, mee ning küüslauguga. Need soojad suverullid sobivad ideaalselt kergeks eelroaks või grillilaua lisandiks.

Bruschetta – ajatu klassika Itaalia köögist

Röstitud ciabattaviilud saavad rikkaliku katte, mis koosneb punasest pestost, mustadest oliividest ja juustust. Lühikese küpsetamise järel kaunistatakse need värske tomati ja basiilikuga. Suurepärane suupiste pidulauale või kiire eelroog!

Pitakebab

Täidetud pitaleivad on klassikaline tänavatoit, mis valmib kiiresti ja maitseb suurepäraselt. Krõbedaks praetud kebabiviilud, värsked köögiviljad ja vürtsikas hapukoore-tšillikaste teevad sellest roa, mis sobib nii argiõhtuks kui ka toekaks vahepalaks.

Peened seeneampsud

Suured šampinjonid täidetakse maitsvate päikesekuivatatud tomatite ja ürdise toorjuustuseguga ning grillitakse, kuni täidis on kuum ja seened mõnusalt pehmed. Suurepärane suupiste või lisand suvisel grillilaual.

Grillitud mais Mehhiko moodi

Tänavatoiduklassika Mehhikost – grillitud maisitõlvikud, mis kaetakse vürtsika ja kreemja kastmega ning puistatakse üle juustu ja maitserohelisega. Täiuslik lisand suviseks grillipeoks!

Grillitud lõheviilud kurgisalsaga

Lihtne, värske ja maitseküllane suveroog. Grillitud lõheviile täiustab kerge tomati-kurgisalsa, mis lisab roale mahlakust ja värskust. Sobib suurepäraselt nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.