Tootekirjeldus
Tänapäeval üks Austraalia tuntuim ja suurim veinitootja on ühtlasi ka veinitööstuse pioneer Austraalias. Veinimaja ajalugu algab 1853. aastal, kui 23 aastane Thomas Hardy ostis Adelaide linna lähedal Torrensi jõe kaldal Bankside nimelise maavalduse ja asutas Hardys Wines veinimaja. Rahvusvaheline tuntus saabus 19. sajandi lõpus, kui Hardyse veinid võtsid kuldmedalid mitmetes kategooriates Prantsuse veininäitusel 1882. ja 1889. aastatel. 1887. aastal liitusid veiniäriga Thomase pojad ja veinimaja võttis kasutusele Thomas Hardy & Sons nime. Hardys oli esimene Austraalia veinitootja, kes eksportis oma veine 1857. aastal Suurbritanniasse, mis oli sel ajal kõige olulisem veiniturg maailmas. Vein on värvilt keskmise intensiivsusega õlgkollane. Aroom värske ja puuviljaselt elav. Tunda valgeid lilli, kollaseid troopilisi puuvilju, melonit, üleküpsenud kollaseid õunu, ananassi ja küpseid kollaseid ploome. Aroomilõppu täiendavad mõrkjad tsitrusviljad. Maitse on puuviljaselt ümar ja kollaste küpsete puuviljade iseloomuga. Tunda ananassi, ahjuõunu, melonit ja kollaseid küpseid luuvilju, kuhu lisandub magusaid pagarivürtse. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides, malolaktiliselt fermenteeritud ja areneb lühiajaliselt suurtes tammevaatides. Geograafilise tähisega vein. Poolkuiv. Tootel on piiratud müügiaeg
Päritolumaa
Austraalia
Toitumisalane teave 100 g toote kohta
Energia | 0 kJ / 0 kcal |
Võrdluskogus - ri
Keskmise täiskasvanu päevane võrdluskogus (8400 kJ/2000 kcal) - % 100g toote kohta. Tootega saadava energia ja toitainete koguse väljendamine protsendina võrdluskogusest annab edasi 100 grammi toote olulisust energia ja toitainete allikana keskmise täiskasvanu päevase 2000 kilokalorilise toiduratsiooni taustal.