
Kolm uut ja teistmoodi kartulisalatit
Kartulisalat kuulub lahutamatult jaanipäevapidustuste juurde. Samas sobib see suurepäraselt ka piknikule, kergeks lõunaks või peolaua täienduseks. Kas traditsiooniline kartulisalat on sind juba veidi ära tüüdanud? Siin on kolm uut ja veidi üllatavat kartulisalatit.
Krõpsudega kartulisalat
Kui sinu meeliskrõpsud on hapukoore ja sibula maitselised, siis see kartulisalat saab su uueks lemmikuks. Krõpsudega kartulisalat kogub kindlasti populaarsust ka lastepidudel – enne serveerimist lisa sellele krõbedad krõpsud.
Vali salati jaoks kõvema tekstuuriga salatikartulid ja keeda need koorega, soolaga maitsestatud vees. Enne koorimist ja tükeldamist jahuta kartulid korralikult maha – võid need valmis keeta ka eelmisel päeval.
Kastmele annab hapukust hapukoorelaadne koore-viili, mida tasakaalustab rammusam crème fraîche. Maitset lisavad sibulapulber, küüslauk, värske murulauk ja lehtpetersell. Viimase lihvi annavad sidrunimahl ja näpuotsatäis suhkrut.
Salatit on väga lihtne valmistada – pärast kartulite tükeldamist sega kastmekomponendid omavahel ja lisa need kartulitele. Enne serveerimist puista peale krõpsud, mis lisavad mõnusat krõbedust.

Värvikirev kartulisalat üllatab maitseküllasusega
Kagu-Aasia toitudes on sageli tunda tšilli, küüslaugu, sojakastet, seesamiõli, koriandri ja rohelise sibula maitset. Ka selle aasiapärase kartulisalati retsept sisaldab neid maitseid.
Tegu on nn selge salatiga – kastmes ei ole piimatooteid ega majoneesi. Seega on see kartulisalat vegan ja sobib erinevate toitumiseelistustega inimestele.
Selle valmistamine on väga lihtne: pärast kartulite keetmist ja tükeldamist tuleb hakkida sibulad ja ürdid, viilutada redised ning kõik koostisosad kausis kokku segada. Serveerimisel kaunista värskete ürtide ja seesamiseemnetega.

Võluv itaaliapärane lihtsus
Suvine soojus tuleb meelde juba selle salati pilti vaadates. Päikesekuivatatud tomatid, marineeritud artišokid, värske basiilik ja parmesan viivad mõtted otse Itaalia päikese alla. Punane sibul lisab salatile vajalikku hapukust ja värskust.
Mõnusa kastme saab valmistada päikesekuivatatud tomatite säilitusõlist – lisa vaid soola, pipart ja palsamiäädikat.
See aromaatne kartulisalat sobib suurepäraselt grilltoitude kõrvale või väikestes kausikestes peolauale – tõeliselt maitsekas ja pilkupüüdev valik.
