Liigitus
Väikesed pähklikuklid
16 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Need kuklid saavad oma maitse meest ja metspähklist. Soovi korral võid kuklite peale raputada rosmariini ja soolahelbeid. Paku äsja ahjust tulnud kukleid näiteks šampinjonisupi juurde. See suus sulav kooslus sobib hästi kergeks lõunaeineks või pühapäevast õhtusööki alustama. Kukleid võib ka sügavkülmutada
Koostisosad
-
2.5 dlvett või piima
-
0.5 pakki(5,5 g) kuivpärmi
-
1.5 tlsoola
-
1 slmett või siirupit
-
0.8 dlpurustatud metsapähkleid
-
2 slõli
-
6 dlnisujahu
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Peale:
-
purustatud pähkleid või rosmariini
-
soolahelbeid
Valmistamisjuhend
Lisa vähemalt käesoojale veele pärm, sool, mesi või siirup, pähklipuru ja õli. Sega hästi läbi. Sõtku sisse nii palju jahu, et tekiks pehme, vetruv tainas. Sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest ja kausiäärtest lahti. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Keera taigen küpsetuslauale ja sõtku korralikult. Vormi kangiks ja jaga osadeks. Vormi tükid pikliku kujuga kukliteks. Lase rätiku all umbes 20 minutit kerkida.
Määri kukleid vähese veega segatud kanamunaga. Raputa pinnale purustatud pähkleid või rosmariini ja pisut soolahelbeid. Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 12 minutit.