Väikesed pähklikuklid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab mett

Väikesed pähklikuklid

16 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Need kuklid saavad oma maitse meest ja metspähklist. Soovi korral võid kuklite peale raputada rosmariini ja soolahelbeid. Paku äsja ahjust tulnud kukleid näiteks šampinjonisupi juurde. See suus sulav kooslus sobib hästi kergeks lõunaeineks või pühapäevast õhtusööki alustama. Kukleid võib ka sügavkülmutada

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    vett või piima
  • 0.5 pakki
    (5,5 g) kuivpärmi
  • 1.5 tl
    soola
  • 1 sl
    mett või siirupit
  • 0.8 dl
    purustatud metsapähkleid
  • 2 sl
    õli
  • 6 dl
    nisujahu
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Peale:
  • purustatud pähkleid või rosmariini
  • soolahelbeid
 

Valmistamisjuhend

Lisa vähemalt käesoojale veele pärm, sool, mesi või siirup, pähklipuru ja õli. Sega hästi läbi. Sõtku sisse nii palju jahu, et tekiks pehme, vetruv tainas. Sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest ja kausiäärtest lahti. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Keera taigen küpsetuslauale ja sõtku korralikult. Vormi kangiks ja jaga osadeks. Vormi tükid pikliku kujuga kukliteks. Lase rätiku all umbes 20 minutit kerkida.

Määri kukleid vähese veega segatud kanamunaga. Raputa pinnale purustatud pähkleid või rosmariini ja pisut soolahelbeid. Küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 12 minutit.