Tuunikala-krevetipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab kala, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab mereande, Kala, Koorikloomad, Eelroog, Pearoog

Tuunikala-krevetipirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 1.5 dl
    sepikujahu
  • 0.5 dl
    rukkijahu
  • 125 g
    margariini
  • 1 dl
    kohupiima
  • Kate:
  • 1 karp
    (160/120 g) tuunikalatükke õlis
  • 1 pakk
    (180 g) suuri kooritud krevette
  • 1.5 dl
    kohupiima
  • 2
    muna
  • 0.5 dl
    riivjuustu
  • 2 sl
    tšilli-tomatikastet
  • veidi soola
  • veidi purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Nõruta krevetid ja tuunikala. Rulli tainast põhi ja aseta küpsetuspaberiga vooderdatud eemaldatava põhjaga ahjuvormi (läbimõõduga 24 cm).

Sega kausis kokku kohupiim, munad, riivjuust ja maitseained ning lisa krevetid ja tuunikala. Kata pirukapõhi täidisega.

Küpseta ahju alumises osas 200-kraadise kuumuse juures umbes 30 minutit või kuni täidis on täielikult hüübinud.

Sulata krevetid enne piruka valmistamist vastavalt pakendil toodud juhistele. Näpi kausis kokku jahu ja rasv. Lisa kohupiim ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Mähi tainas toidukilesse ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi.