Šokolaadi-pähklibraunid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Šokolaadi-pähklibraunid

12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Tume šokolaad teeb küpsetisest eriti hõrgu ning pähklipuru annab maitset ja krõmpsuvust. Iirisekastet ja tumedat šokolaadi sisaldav glasuur annab braunidele viimase lihvi.

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    võid
  • 100 g
    tumedat šokolaadi (70–80%)
  • 2
    kanamuna
  • 2.2 dl
    suhkrut
  • 2 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1.5 dl
    purustatud pähkleid
  • Glasuur:
  • 1 dl
    iirisekastet
  • 100 g
    tumedat šokolaadi
  • 0.5 dl
    purustatud soolapähkleid
 

Valmistamisjuhend

Sulata potis või. Tükelda hulka šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa munad, kokkusegatud kuivained ja pähklipuru. Sega nii palju, et koostisained on enam-vähem läbi segatud. Kata nelinurkne ahjuvorm (u 15 x 30 cm) küpsetuspaberiga ja kalla tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus juures 25–30 minutit. Lase koogil jahtuda.

Kuumuta iirisekastet potis, tükelda hulka šokolaad ja sega ühtlaseks. Vala kaste koogile ja raputa pinnale purustatud pähklid. Lase glasuuril hanguda ja lõika kook tükkideks.