
Liigitus
Šokolaadi-pähklibraunid
12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Tume šokolaad teeb küpsetisest eriti hõrgu ning pähklipuru annab maitset ja krõmpsuvust. Iirisekastet ja tumedat šokolaadi sisaldav glasuur annab braunidele viimase lihvi.
Koostisosad
-
100 gvõid
-
100 gtumedat šokolaadi (70–80%)
-
2kanamuna
-
2.2 dlsuhkrut
-
2 dlnisujahu
-
2 tlvanillisuhkrut
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1.5 dlpurustatud pähkleid
- Glasuur:
-
1 dliirisekastet
-
100 gtumedat šokolaadi
-
0.5 dlpurustatud soolapähkleid
Valmistamisjuhend
Sulata potis või. Tükelda hulka šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa munad, kokkusegatud kuivained ja pähklipuru. Sega nii palju, et koostisained on enam-vähem läbi segatud. Kata nelinurkne ahjuvorm (u 15 x 30 cm) küpsetuspaberiga ja kalla tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus juures 25–30 minutit. Lase koogil jahtuda.
Kuumuta iirisekastet potis, tükelda hulka šokolaad ja sega ühtlaseks. Vala kaste koogile ja raputa pinnale purustatud pähklid. Lase glasuuril hanguda ja lõika kook tükkideks.