
Liigitus
Koostisosad
- Saiatainas:
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
1 tlkardemoni
-
soola
-
1 dlsuhkrut
-
1kanamuna
-
7 dlnisujahu
-
75 gvõid või margariini
- Täidis:
-
1 purk(200 g) maitsestamata toorjuustu
-
1sidruni riivitud koor
-
0.8 dlsuhkrut
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Peale:
-
pärlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Valmista tainas. Murenda pärm käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa maitseained, suhkur, muna ja osa jahust. Sega veidi aega. Lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks kandiliseks leheks. Sega toorjuust pehmemaks ning maitsesta sidrunikoore ja suhkruga. Määri segu tainale. Keera tainas tihedaks rulliks. Lõika rullist 12 tükki.
Vooderda kitsas (u 16 x 37 cm) ahjuvorm küpsetuspaberiga. Täida vorm saiadega, asetades vormi kaks saia kõrvuti. Kata rätikuga ja lase 15 minutit kerkida. Määri pind munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 20–25 minutit.