Pitaleivad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab teravilja, Araabia

Pitaleivad

8 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    vett
  • 0.5 tl
    apteegitilli seemneid
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 25 g
    pärmi
  • 5 dl
    kõvanisujahu
  • 3 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Vala kaussi käesoe vesi. Purusta apteegitilli seemned uhmris ning lisa koos ülejäänud maitseainetega veele. Purusta pärm ning lahusta vees. Lisa pool jahust ja õli, sega ühtlaseks ning sõtku tainast 5 minutit. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku tihkeks tainaks. Lase tainal kahekordseks kerkida.

Rulli tainas laual pikaks toruks ja lõika ühesuurusteks tükkideks. Veereta tainatükkidest pallid. Rulli pallid kergelt lamedateks leibadeks. Lase leibadel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 30 minutit kerkida. Küpseta leibu ahjus 275 kraadi juures 5–7 minutit. Lõika soojast peast pooleks ning täida näiteks sea- või veisefileega või aeglaselt küpsetatud kana- või sealihaga.