Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Peedifalafelid
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Maitsvad peedifalafelid ei sisalda piima ega gluteeni ning sobivad niihästi jõululauale kui ka mõne muu talvise eine osaks. Friti falafelid malmpajas või vokkpannil.
Koostisosad
-
2suurt äädikamarinaadis punapeeti
-
1 purk(400/270 g) kikerherneid
-
1väike sibul
-
1küüslauguküüs
-
1 sloliiviõli
-
1 tlvürtsköömneid
-
0.5 dlseesamiseemneid
-
1 tlsoola
-
1kanamuna
- Frittimiseks:
-
4.5 dlõli
Valmistamisjuhend
Püreesta peedid ja nõrutatud kikerherned köögikombaini lõiketeraga. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulaid ja küüslauku pannil. Lisa peedisegu hulka. Vormi tainas niiskete kätega pallideks. Tõsta pallid hetkeks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuivama. Kuumuta õli malmpotis või vokkpannil. Friti palle õlis umbes 3 minutit.