Peedifalafelid
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab muna, Eelroog

Peedifalafelid

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Maitsvad peedifalafelid ei sisalda piima ega gluteeni ning sobivad niihästi jõululauale kui ka mõne muu talvise eine osaks. Friti falafelid malmpajas või vokkpannil.

Lisa

Koostisosad

  • 2
    suurt äädikamarinaadis punapeeti
  • 1 purk
    (400/270 g) kikerherneid
  • 1
    väike sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 1 tl
    vürtsköömneid
  • 0.5 dl
    seesamiseemneid
  • 1 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • Frittimiseks:
  • 4.5 dl
    õli
 

Valmistamisjuhend

Püreesta peedid ja nõrutatud kikerherned köögikombaini lõiketeraga. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulaid ja küüslauku pannil. Lisa peedisegu hulka. Vormi tainas niiskete kätega pallideks. Tõsta pallid hetkeks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuivama. Kuumuta õli malmpotis või vokkpannil. Friti palle õlis umbes 3 minutit.