Paprikarisoto
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Itaalia, Pearoog

Paprikarisoto

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske šalottsibul
  • 2
    purustatud küüslauguküünt
  • 1
    värske kollane paprika
  • 1
    värske punane paprika
  • 3 sl
    õli
  • 3 dl
    riisi
  • 6 dl
    vett
  • 1 dl
    kuiva valget veini
  • 2
    köögiviljapuljongikuubikut
  • 2 dl
    kohvikoort
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • purustatud musta pipart
  • vajadusel soola
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul. Pese paprikad ja lõika väikesteks tükkideks. Kuumuta kastrulis õli ning hauta selles riis ning hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa tükeldatud paprika. Lisa keev vesi, vein ja puljongikuubikud. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 10–15 minutit. Kontrolli aeg-ajalt maitstes riisi valmimist. Parajalt valmis riis on väljast pehme ning seest al dente. Lisa kohvikoor ja keeda veel mõni hetk. Risoto on valmis, kui see on vedelama pudru konsistentsiga. Lisa riivjuust ning maitsesta roog musta pipra ja vajadusel ka soolaga.