Pannipirukas hakklihaga
Meeldib
8 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Veiseliha, Pearoog

Pannipirukas hakklihaga

15 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 2.5 dl
    vett
  • 25 g
    pärmi
  • 1 tl
    suhkrut
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    rukkikliisid
  • 6 dl
    sepikujahu
  • 2 sl
    õli
  • Täidis:
  • 1 karp
    (u 200 g) šampinjone
  • 400 g
    hakkliha
  • 1 sl
    õli
  • 2
    punast sibulat
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 tl
    soola
  • veidi purustatud musta pipart
  • 2 tl
    punet (oregano)
  • 2
    paprikat
  • 1 pakk
    (200 g) hapukoort
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 150 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Puhasta ja viiluta seened. Prae seened kuival pannil ning tõsta kõrvale. Koori ja haki sibulad ning purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli ning prae hakkliha. Lisa sibul. Sega kergelt. Poolita paprikad, eemalda varreots ja seemnetega sisu. Tükelda paprikad, lisa koos seente ja maitseainetega hakklihale ning sega kokku.

Sega kokku hapukoor, tomatipasta ja pool riivjuustust. Rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi suuruseks. Kata taigen hakklihaseguga ning vala peale hapukooresegu. Puista üle ülejäänud riivjuustuga. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit.

Sega pärm käesooja veega ja lisa suhkur, sool ja kliid. Sega juurde pool jahust. Lisa õli ja ülejäänud jahu. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kaetult kahekordseks kerkida.