Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
2.5 dlvett
-
25 gpärmi
-
1 tlsuhkrut
-
1 tlsoola
-
1 dlrukkikliisid
-
6 dlsepikujahu
-
2 slõli
- Täidis:
-
1 karp(u 200 g) šampinjone
-
400 ghakkliha
-
1 slõli
-
2punast sibulat
-
2küüslauguküünt
-
1 tlsoola
-
veidi purustatud musta pipart
-
2 tlpunet (oregano)
-
2paprikat
-
1 pakk(200 g) hapukoort
-
2 sltomatipastat
-
150 griivjuustu
Valmistamisjuhend
Puhasta ja viiluta seened. Prae seened kuival pannil ning tõsta kõrvale. Koori ja haki sibulad ning purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli ning prae hakkliha. Lisa sibul. Sega kergelt. Poolita paprikad, eemalda varreots ja seemnetega sisu. Tükelda paprikad, lisa koos seente ja maitseainetega hakklihale ning sega kokku.
Sega kokku hapukoor, tomatipasta ja pool riivjuustust. Rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi suuruseks. Kata taigen hakklihaseguga ning vala peale hapukooresegu. Puista üle ülejäänud riivjuustuga. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit.
Sega pärm käesooja veega ja lisa suhkur, sool ja kliid. Sega juurde pool jahust. Lisa õli ja ülejäänud jahu. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kaetult kahekordseks kerkida.