Liigitus
Majonees
1 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Majonees ühe minutiga! Kõige lihtsam majonees sünnib nobedalt saumikseriga. Maitsesta majoneesi nagu soovid. Vaata nippe ja videot juhendi lõpust
Koostisosad
-
1kanamuna
-
2 dlrapsiõli
-
1 tlDijoni sinepit
-
0.5 tlsoola
-
1 tlvalgeveiniäädikat või 1 sl sidrunimahla
Valmistamisjuhend
Pane koostisained kitsasse ja kõrgesse kannu. Suru saumikser kannu põhja nii, et munakollane jääb tera alla. Käivita saumikser ja lase sel töötada, kuni majonees on paks ja läikiv. Ära tõsta tera kannupõhjast üles enne, kui majonees on paks. Soovi korral võid majoneesi veel maitsestada. Majonees säilib külmikus 2–3 ööpäeva.
Võid majoneesi maitsestada näiteks küüslauguga, värske või kuivatatud tšilliga, karriga, hakitud värskete või kuivatatud maitsetaimedega. Majonees võib kastmetaoliseks vedeldada hapukoore, jogurti või vähese koorega.