Liigitus
Koostisosad
- Hapukoore-võitainas:
-
150 gküpsetusmargariini
-
5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
2 dlhapukoort
- Täidis:
-
400 gluudest puhastatud lõhe- või vikerforellifileed
-
0.5 dlpudruriisi
-
vett, soola
-
3keedetud muna
-
0.5 dlkoort
-
kimp tilli hakituna
-
veidi valget pipart
- Määrimiseks:
-
muna
Valmistamisjuhend
Valmista hapukoore-võitainas. Sega kokku rasv, jahu ja küpsetuspulber. Lisa hapukoor ja sega tainas ühtlaseks, tõsta pooleks tunniks külmkappi ning rulli lahti. Valmista täidis. Keeda riis vastavalt pakendil toodud juhistele. Keeda, koori ja haki munad. Lase riisil ja munadel jahtuda ning sega kokku. Lisa segule veidi koort, hakitud tilli ja valget pipart. Rulli tainas lahti. Kata pool tainast riisiseguga, see omakorda vastavalt maitsele paksu või õhukese kalafileekihiga. Voldi taina teine pool täidise peale ning suru piruka servad kokku. Kaunista piruka pind kahvliharudega tõmmatud joontega. Määri pealt munaga ning torka kattesse kahvliga augud. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 40 minutit.