Lõhepirukas
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Sisaldab kala, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Kala, Pearoog

Lõhepirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Hapukoore-võitainas:
  • 150 g
    küpsetusmargariini
  • 5 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 2 dl
    hapukoort
  • Täidis:
  • 400 g
    luudest puhastatud lõhe- või vikerforellifileed
  • 0.5 dl
    pudruriisi
  • vett, soola
  • 3
    keedetud muna
  • 0.5 dl
    koort
  • kimp tilli hakituna
  • veidi valget pipart
  • Määrimiseks:
  • muna
 

Valmistamisjuhend

Valmista hapukoore-võitainas. Sega kokku rasv, jahu ja küpsetuspulber. Lisa hapukoor ja sega tainas ühtlaseks, tõsta pooleks tunniks külmkappi ning rulli lahti. Valmista täidis. Keeda riis vastavalt pakendil toodud juhistele. Keeda, koori ja haki munad. Lase riisil ja munadel jahtuda ning sega kokku. Lisa segule veidi koort, hakitud tilli ja valget pipart. Rulli tainas lahti. Kata pool tainast riisiseguga, see omakorda vastavalt maitsele paksu või õhukese kalafileekihiga. Voldi taina teine pool täidise peale ning suru piruka servad kokku. Kaunista piruka pind kahvliharudega tõmmatud joontega. Määri pealt munaga ning torka kattesse kahvliga augud. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 40 minutit.