Liigitus
Koostisosad
-
1 pakk(200 g) kaeraküpsiseid
-
75 gmargariini
- Täidis:
-
6želatiinilehte
-
4 dlTürgi jogurtit
-
2 dlsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
2 dlkõrgkuumutatud vahukoort
-
3 slsidrunimahla
- Katteks:
-
3želatiinilehte
-
1konserv (410/230 g) virsikuid omas mahlas
-
3 slvirsikuvedelikku
Valmistamisjuhend
Purusta küpsised köögikombainis või kilekotis tainarulliga haamerdades peenikeseks puruks. Sulata margariin. Lisa rasv küpsisepurule ja sega korralikult läbi. Vooderda 24–26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning aseta küpsisesegu vormi põhja. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Sega kokku Türgi jogurt, suhkur ja vanillisuhkur. Vahusta teises kausis koor. Kuumuta sidrunimahl väikeses kastrulis keemiseni ning lahusta mahlas želatiinilehed. Lisa želatiinisegu pidevalt segades jogurtisegule. Lase külmkapis vähemalt neli tundi tarduda. Katte valmistamiseks leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Nõruta virsikud väikesesse kastrulisse. Jäta alles 3 sl vedelikku. Purusta virsikud nuimiksriga ühtlaseks püreeks. Kuumuta virsikuvedelik keemiseni ning lahusta vedelikus želatiinilehed. Lisa segu pidevalt segades virsikupüreele. Vala segu koogi pinnale ning tõsta kook külma tagasi. Lase öö läbi külmkapis tarduda.