Kevadine kohasupp
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Sisaldab kala, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Kala

Kevadine kohasupp

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Kohakala on väärt kraam, millest saab nii suppi kui praadi. Selle supi teeb kevadiseks erkroheline tilliõli ja värsked kartulid.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    koha, roogitud
  • 1 spl
    võid
  • 300 g
    väikeseid värskeid kartuleid
  • 1
    sibul
  • 4
    tera vürtspipart
  • 2 dl
    rõõska koort
  • 1 dl
    piima
  • Veidi safranit, soola
  • Tilliõli:
  • 1
    punt tilli
  • 0.5 tl
    sidrunimahla
  • 0.2 tl
    soola
  • 0.5 dl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Fileeri koha ja eemalda fileedelt nahk. Pane fileed kõrvale ja tõsta kalapea koos luudega keedupotti. Lisa u 2 liitrit vett ja lase kiirelt keema tõusta. Samal ajal lõika tillipunt pooleks nii, et jämedad varred paned supi jaoks kõrvale ja latvadest teefd hiljem tilliõli.

Koori tekkinud vaht ning lisa vürtspipar, sool ja tillivarred. Keeda tasasel tulel 30 minutit ning kurna puljong seejärel teise potti.

Nüüd valmista tilliõli. Selleks purusta blenderis või sauseguri kannus till koos soola, sidrunimahla ja oliiviõliga.

Koori kartulid ja sibul. LõIka väiksemad kartulid neljaks ja viiluta sibul õhukeselt. Lisa köögiviljad puljongile ning keeda tasasel tuleb peaaegu pehmeks. Samal ajal lõika kohafileed suupärasteks paladeks. Lisa puljongile piim, koor ja safran, sega läbi ning lisa kõige lõpuks kohapalad. Lase supil uuesti keema tõusta ning tõsta seejärel tulelt, sest õhukestele kohafileedele piisab küpsemiseks vaid minutist.

Tõsta supp kaussidesse ning lisa igale portsule veidi tilliõli.