Liigitus
Kartulipuder õuna ja sibulaga
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Maitsesta kartuliputru õuna ja sibulaga! Koori õun ja sibul ning haki peeneks. Kuumuta neid pannil koos suhkruga. Lisa õuna-sibulasegu valmis kartulipudru hulka. Vaata õuna ja sibulaga kartulipudru õpetust!
Koostisosad
-
1.5 kgjahuseid kartuleid
-
1 tlsoola
-
3 dlkeeduleent või piima
-
50 gvõid (soovi korral)
-
1värske õun
-
1sibul
-
1 slõli
-
1 tlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Pese ja koori kartulid ning lõika tükkideks. Pane kartulid keevasse vette ja keeda küpseks, umbes 15 minutit. Koori õun ja sibul ning haki peeneks. Kuumuta neid pannil õli ja suhkruga, kuni need võtavad pisut värvi.
Vala kartulite keeduvesi ära, soovi korral jäta osa pudru vedeldamiseks. Püreesta kartulid elektrimikseriga. Lisa soola ja nii palju piima või keeduleent, et saad pehme pudru. Soovi korral lisa tükk võid. Sega õuna-sibulasegu kartulipudru hulka.