Liigitus
Koostisosad
-
7 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
75 gvõid või margariini
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
2 tlkardemoni
-
näpuotsaga soola
-
1.5 dlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Purusta pärm käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa hulka maitseained, suhkur ja osa jahust, millesse on eelnevalt segatud küpsetuspulber. Mikserda veidi aega. Lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku taignaks. Lase taignal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Jaga taigen kaheks. Rulli taignatükid laual juppideks ja lõika mõlemad tükid umbes 15-ks. Veereta taignatükkidest saiakesed. Lase kerkida kahel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil rätiku all 15 minutit.
Küpseta ahjus 225 kraadi juures 8 minutit. Tõsta saiakesed korraks jahtuma ja lõika pooleks. Jaga saiakesed kahele ahjuplaadile. Tõsta saiakesed tagasi ahju ja rösti u 6 minutit kuldpruuniks. Röstimise poole peal tõsta alumine ahjuplaat üles ja ülemine alla. Langeta temperatuur 75 kraadini ja lase saiakestel u 3 tundi kuivikuteks kuivada. Vaheta plaatide asukohta üks kord ka kuivamise ajal.