Hurmaa-kardemonivorm
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Puuviljad, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Varu aega, Lastepidu, Sisaldab piima, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid

Hurmaa-kardemonivorm

6 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

 

Hurmaast saad maitsva magustoidu või vahepala. Juurde sobib hästi jäätis.

Lisa

Koostisosad

  • 6
    (u 200 g) hurmaad
  • 3 sl
    mett
  • 2 sl
    kuuma vett
  • 0.5
    vanillikauna
  • 0.5
    laimi mahl
  • 0.5 tl
    kardemoni
  • 2 sl
    võid
  • Lisaks:
  • 0.5 dl
    pistaatsiapähkleid
  • Lisaks:
  • 1 pakk
    vanillijäätist
 

Valmistamisjuhend

Koori hurmaad koorimisnoaga. Lõika sektoriteks ja eemalda kõva varrekoht. Pane sektorid ahjuvormi.

Sega mesi kuuma vee hulka. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja kraabi sisu meevette. Pigista juurde laimimahl ja kardemon. Vala kaste ahjuvormi. Pane peale võitükikesi. Küpseta 200 kraadi juures 45–50 minutit, kuni hurmaatükid on pehmed. Lase pisut jahtuda.

Koori ja tükelda pistaatsiapähklid. Rösti pähklitükid kuival pannil ja puista vormi. Paku alles sooja vormi juurde jäätist.