Liigitus
Hakklihapirukad
12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Kohupiima-võitainas sobib hästi küpsetamiseks, nii väikesteks kui suurteks pirukateks. Hakklihapirukad maitsevad hästi lõunaooteks, peol või ka matkaeineks. Proovi neid ka koos pehme aedviljasupiga!
Koostisosad
- Kohupiima-võitainas:
-
250 gvõid
-
4 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
250 gkohupiima
- Täidis:
-
250 gmaitsestamata hakkliha
-
1väike sibul
-
1 slõli
-
2 slcrème fraîche´i
-
2 tlsojakastet
-
soolata hakklihamaitseainet
-
1 tlsoola
-
0.5 tlmusta pipart
-
2keedetud kanamuna
- Määrimiseks:
-
1.5kanamuna
Valmistamisjuhend
Valmista tainas. Tükelda või kaussi. Sega näppudega hulka kuivained. Lisa kohupiim ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil laiaks. Keera küpsetuspaberisse ja seejärel toidukilesse. Lase külmkapis vähemalt 3 tundi seista.
Valmista täidis. Koori ja peenesta sibul. Pruunista hakkliha ja sibul õlis. Lisa crème fraîche ja maitseained. Kuumuta veidi, segades. Lase jahtuda. Peenesta keedumunad ja sega täidise hulka.
Rulli tainas 3–4 mm paksuseks plaadiks. Lõika plaadist ümmarguse vormiga pirukapõhjad. Pane igale põhjale supilusikatäis täidist. Määri põhja üks serv veega ja keera teine serv peale. Vajuta servad kahvliga kinni. Määri munaga ja vajuta piruka pinda kahvliga augud. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 14 minutit.