Hakklihapirukad
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Eelroog

Hakklihapirukad

12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Kohupiima-võitainas sobib hästi küpsetamiseks, nii väikesteks kui suurteks pirukateks. Hakklihapirukad maitsevad hästi lõunaooteks, peol või ka matkaeineks. Proovi neid ka koos pehme aedviljasupiga!

Lisa

Koostisosad

  • Kohupiima-võitainas:
  • 250 g
    võid
  • 4 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 250 g
    kohupiima
  • Täidis:
  • 250 g
    maitsestamata hakkliha
  • 1
    väike sibul
  • 1 sl
    õli
  • 2 sl
    crème fraîche´i
  • 2 tl
    sojakastet
  • soolata hakklihamaitseainet
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • 2
    keedetud kanamuna
  • Määrimiseks:
  • 1.5
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Valmista tainas. Tükelda või kaussi. Sega näppudega hulka kuivained. Lisa kohupiim ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil laiaks. Keera küpsetuspaberisse ja seejärel toidukilesse. Lase külmkapis vähemalt 3 tundi seista.

Valmista täidis. Koori ja peenesta sibul. Pruunista hakkliha ja sibul õlis. Lisa crème fraîche ja maitseained. Kuumuta veidi, segades. Lase jahtuda. Peenesta keedumunad ja sega täidise hulka.

Rulli tainas 3–4 mm paksuseks plaadiks. Lõika plaadist ümmarguse vormiga pirukapõhjad. Pane igale põhjale supilusikatäis täidist. Määri põhja üks serv veega ja keera teine serv peale. Vajuta servad kahvliga kinni. Määri munaga ja vajuta piruka pinda kahvliga augud. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 14 minutit.